Eindelijk weer opbouwen

Slopen lijkt leuk. Echter het kost veel tijd en energie. Het resultaat van al het werk is ook niet om blij van te worden. De rotzooi wordt alleen maar meer.

Gelukkig zijn alle sloop werkzaamheden na drie dagen afgerond.

We gaan nu weer opbouwen. Om te beginnen zijn alle huiddoorvoeren en afsluiters geplaatst. Dat gaat toch makkelijk zou je denken. Helaas,….. de toegankelijheid is niet altijd even makkelijk. Na veel zweten en af toe een paar woorden die ik niet ga herhalen, is het toch voor elkaar. Het voordeel is dat we ook gelijk af zijn van onze angst voor kleine ruimtes. Genoeg gelegenheid gehad om te oefenen.

Ook de eerste nieuwe instrumenten zijn geplaatst. Een nieuwe log/diepte meter en gelijk een mooie 3D sonar. Speeltjes horen er ook bij :-). Ook de nieuwe radar zit inmiddels in de mast, inclusief de bekabeling.

Nu nog de voorbereidingen voor het plaatselijk opnieuw spuiten van de romp. Aan de voorkant kwam nog wat oude schade naar voren zetten. Een grondige controle maakte duidelijk dat de scheuren niet volledig door het polyester laminaat waren. Met wat epoxy plamuur was de schade weer goed weg te werken. Gelijktijdig hebben we alle zichtbare schade op de romp netjes bijgewerkt.

Weer een strak kontje

Het spuitwerk heeft met alle voorbereidingen toch nog drie dagen in beslag genomen. Maar het resultaat mag er zijn. De romp ziet er weer als nieuw uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.