De ‘Maidentrip’ van de Maria Mare

Uiteindelijk is het zover! Na alle refit werkzaamheden is het nu tijd om de trossen los te gooien en alles uit te proberen. De nieuwe zeilen zijn geplaatst, de nieuwe bimini beschermd ons tegen de zon en de nieuwe grootzeil en genuahoes houden de zeilen in goede conditie, de nieuwe dinghy ligt op dek te wachten om gebruikt te worden en het aller belangrijkste: de nieuwe naam Maria Mare staat vol trots op de spiegel.

Onderweg naar Milna

In de baai van Kastela was het nog even schrikken. De stuurautomaat is compleet de weg kwijt! Hij kan alleen nog maar rondjes draaien!

Na een snelle blik in de documentatie kwam ik erachter dat de calibratiegegevens niet opgeslagen waren. Dus even snel een paar rondjes varen om opnieuw te kalibreren en voila,……. Alles werkt! Nu vol gas naar open zee.

Onze trots in Milna

Na een paar uurtjes zeilen zijn we in Milna aangekomen. Het leuke is dat in Milna diverse mensen bij de Maria Mare zijn blijven staan om te kijken. Van enkele kregen we de vraag of de boot net nieuw was opgeleverd. Toch een mooi compliment voor al onze noeste arbeid!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.